Navijači Želje osudili izjave Ćustovića
Najvatreniji simpatizeri Želje oštro reagovali

Reagovali na “istupe” direktora FK Sloboda

Navijači Želje osudili izjave Ćustovića

Udruženje navijača FK Željezničar u BiH, “The Maniacs 1987” ogorčeni su izjavom direktora FK Sloboda Ćamila Ćustovica u današnjim novinskim izdanjima, “da navijačaima FK Željeznicar već godinama ne smeta smještaj na livadi daleko iza gola, ograđen mrežom koja se još samo može vidjeti u malo boljim kokošinjcima”.

U reagovanju koje su uputili na adresu naše redakcije, pišu:

“Ne da nam smještaj u gore opisanom kavezu nije smetao, nego već godinama nemamo izbora gledati utakmice našeg kluba u Tuzli sa normalne tribine, navodno zbog toga što je prema izjavama gospode iz FK Sloboda, stadion Tušanj u izgradnji već 13 godina? Pitamo se, kako je FK Sloboda mogla dobiti licencu za igranje na stadionu koji je tako dugo u izgradnji i ne pruža ni najosnovnije uvjete za gostujuće navijače? Čak šta više, stadion koji je tako dugo u izgradnji, predstavlja potencijalnu opasnost za sve gledaoce i igrače.”

Navode i da žele samo da se njima, ali i navijačima drugih klubova, na stadionu Tušanj obezbjede približno isti uvjeti koje imaju svi gostujući navijači na stadionu Grbavica.

“Potpuno nam je jasno da takve uslove ne može obezbjediti niti jedan stadion u BiH, jer gostujući navijači mogu neometano gledati utakmice na pokrivenoj sjevernoj tribini stadiona Grbavica. Zahtjevamo barem minimalne uvjete za sve navijače, koji će osigurati normalno posmatranje utakmice sa tribine pogotovo u Tuzli, ali i u Mostaru, gdje gostujućim navijačima čak nije dozvoljeno gledati utakmice, zbog nepostojanja tribine za gostujuće navijače. Udruženje navijača FK Željezničar u BiH, ovim putem poziva Fudbalski/Nogometni savez BiH, da poduzme sve neophodne mjere prema FK Sloboda i preispita uvjete za održavanje utakmica na tuzlanskom stadionu, koji se prema riječima Ćustovića, već duže vremena nalazi u izgradnji, sa akcentom na smjštaj gostujućih navijača”, naglašavaju navijači Želje u saopštenju za javnost.

Ukoliko NS/FS BiH ne poduzme ništa po ovom pitanju, navijači FK Željezničar, ističu, u saradnji sa FK Željezničar preduzeće i finansirati neophodne mjere u cilju stvaranja uslova za recipročni smještaj gostujućih navijača na stadionu Grbavica.

“Osim toga, poduzet ćemo sve zakonske mjere u cilju preispitivanja uslovnosti svih stadiona u BiH, te ovim putem pozivamo sve navijačke grupe da nam se pridruže u cilju ostvarivanja osnovnih prava navijača.  Vezano za izjavu Ćustovića o ponašnju navijača FK Željezničar, ovim putem upućujemo dotičnog da se za mišljenje o ponašanju navijača FK Željezničar obrati osobama odgovornim za održavanje reda iz Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, od kojih smo dobili pohvale za organizaciju putovanja do Tuzle i nazad, te boravak na stadionu bez ijednog incidenta”, kažu u pisanoj formi najvatreniji navijači FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.