Navijači Zenita poslali pismo Mladiću u Haag

Pismo podrške krvniku

Navijači Zenita poslali pismo Mladiću u Haag

Navijači ruskog velikana Zenita iz St. Petersburga poslali su pismo osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Zenitovi ultrasi su od ranije poznati po iskazivanju podrške i simpatija prema Mladiću, a sada su mu u Haag poslali i novogodišnje pismo.

Rusi su ratnom zločincu poželjeli sretne novogodišnje praznike, dobro zdravlje, a citirali su i njihovog velikog vojskovođu iz 18. vijeka Aleksandra Vasiljevića Suvorova za kog se smatra nije izgubio nijednu bitku.

"Koliko god da je loše, ne očajavaj i drži se dok možeš i dok ima malo snage u tebi", stoji u pismu.

I u prošlosti Zenitovi navijači su pružali podršku Mladiću. Na utakmicama ovog ruskog kluba često su se mogli vidjeti transparenti s imenom balkanskog krvnika, zbog je Zenit u nekoliko navrata plaćao žestoke kazne.

Top Komentari

Gari Garinča
Evo UEFI fine prilike da kazni ZENIT za podršku genocidnom đeneralu.
7 1
prsatidado
Tu stoku treba istrijebiti - 88
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije