Navijački neredi obilježili brazilski derbi

Navijački neredi obilježili brazilski derbi

Adnan Beganović

Veliki derbi 3. kola brazilskog fudbalskog prvenstva između gradskih rivala Palmeirasa i Sao Paula obilježili su međusobni sukobi navijačkih skupina pomenutih klubova. 

Agresivni članovi navijačkih skupina Palmeirasa i Sao Paula dogovorili su huliganski obračun putem interneta u blizini Palmeirasova Palestra Italia stadiona.

U obračunu je učestvovalo oko 400 huligana naoružanih palicama, kamenjem i ciglama. U sukobe se uključila i policija čija su dva pripadnika povrijeđena, a sveukupno nakon žestoke tučnjave liječničku pomoć zatražilo je 30 osoba, dok je 158 uhapšeno.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.