Navijaču Uniteda 3 godine kazne

Zbog utrčavanja u teren

Navijaču Uniteda 3 godine kazne

Prema pisanju engleskih medija, navijač koji je utrčao na teren tokom utakmice Manchester Uniteda i Manchester Cityja odigrane 20. septembra na Old Traffordu u sklopu 6. kola Premiershipa kažnjen je sa tri godina zabrane ulaska na stadione.

Podsjetimo, United je pobijedio 4:3 golom Michaela Owena u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena, nakon čega je uslijedila erupcija oduševljenja navijača Crvenih đavola.

Jedan od njih, 21-godišnji Jake Clarke, uspio se probiti kroz redove osiguranja i verbalno je provocirao napadača Citya Craiga Bellamyja. Redari su potom uspjeli obuzdati navijača, a Bellamy je iskoristio priliku, te ga je opalio šakom dok su ga ovi držali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.