"Navijam za Elf, ali Brazil je favorit"

Salihović uoči Svjetskog prvenstva

"Navijam za Elf, ali Brazil je favorit"

O. Lekić

Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Hoffenheima, Sejad Salihović, dao je intervju za službenu internet stranicu njemačkog prvenstva u kojem se posebno osvrnuo na proteklu sezonu,   te na nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

"Imali smo mnogo problema, ali ne smijete zaboraviti da nam je ova sezona bila tek druga u Bundesligi, a ta je uvijek malo teža nego premijerna. Važno je da klub i momčad nauče iz pogrešaka i naprave korak naprijed naredne sezone. Sigurno da nam povrede glavnih igrača nisu pomogle, ali to nam nije alibi. Imamo sjajnu momčad i snagu i širinu u njoj", rekao je naš reprezentativac.

Salihović će na Svjetskom prvenstvu navijati za Njemačku, no po njemu glavni favorit za naslov je Brazil.

"Navijat ću za Njemačku, budući da tu živim već gotovo deset godina. Čini mi se da se Njemačka uvijek uspije podići za velike turnire. Ipak, moj favorit za ukupnu pobjedu je Brazil. Šteta što BiH nije na smotri najboljih svjetskih reprezentacija. Međutim, imamo mladu momčad koja može mnogo i mislim da nas u budućnosti niko ne smije podcijenjivati", istakao je Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.