Nazire se repriza finala

Super liga Rusije

Nazire se repriza finala

Sve su prilike kako će i ove godine u finalu ruskog košarkaškog prvenstva igrati CSKA i Khimki. Ova dva kluba su danas u drugim polufinalnim utakmicama bili bolji od Dinama i Unicsa i sada imaju po 2-0 vodstvo u seriji.

CSKA je u gradskom derbiju bio bolji od velikog rivala Dinama sa ubjedljivih 85:6o i potrebna mu je još jedna pobjeda da se ponovo nađe u finalu. Dinamo se u prvom poluvremenu dobro držao, na poluvremenu je zaostajao samo tri poena, ali je u nastavku presudila širina Pashutinovog tima i igra Dinama se potpuno raspala.

U redovima Dinama je Aleksej Zhukanenko sa 21 poenom i 6 skokova bio jedini koji može dobiti prolaznu ocjenu, dok je kod CSKA nekoliko igrača odigralo vrlo dobru utakmicu. Ramunas Šiškauskas je ubacio 17 poena, Trajan Longdon 15, Zoran Planinić je dodao 14 poena i 6 asistencija, a Viktor Khryapa 13 poena.

Problema nije imao ni Khimki, koji je sa 98:73 bio bolji od Unics Kazana. Unics je na poluvremenu vodio sa 51:48, a Khimki je treću četvrtinu dobio sa 32:7 i riješio utakmicu u svoju korist. Ricky Minard je postigao 23 poena, Robertas Javtokas 19, a Kelly McCarthy 18 poena kod Khimkija, dok je kod Unicsa jedini raspoložen za igru bio Viktor Zvarykin sa 20 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.