Ne, nije to Ferguson: "On je od Ronalda stvorio takvog igrača i to jednom odlukom na treningu"

Fletcher otkrio zanimljivu priču

Ne, nije to Ferguson: "On je od Ronalda stvorio takvog igrača i to jednom odlukom na treningu"

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prije 19 godina oduševio čelnike Manchester Uniteda u pripremnoj utakmici koju je ovaj klub igrao protiv Sportinga iz Lisabona, a upravo je Portugalac bio glavna tema nakon te utakmice.

Ronaldo je ponikao u Sportingu i igrao je pripremni meč protiv Uniteda gdje je svojim potezima izluđivao igrače engleskog kluba. Mnogi su već tada vidjeli da se radi o velikom potencijalu, a u Manchester Unitedu nisu željeli da propuste takvu priliku.

Ubrzo nakon toga Ronaldo je potpisao za Crvene đavole nakon što ga je direktno kontaktirao Sir Alex Ferguson i nije dugo razmišljao kada je dobio ponudu Manchester Uniteda.

Ronaldo je već u prvim nastupima oduševio sve svojim potezima, ali mnogi nisu ni slutili kakav igrač će na kraju postati. Portugalac je izrastao u jednog od najboljih igrača svih vremena jer već 15 godina igra na nevjerovatnom nivou.

O Ronaldu je pričao i njegov nekadašnji saigrač Darren Fletcher koji je otkrio da je tadašnji pomoćni trener u ekipi Walter Smith jedan od najzaslužniji što je Ronaldo izrastao u takvog igrača.

"Za mene je Walter Smith osoba koja je od Ronalda napravila nešto više. On je došao u klub za pomoćnika negdje oko Božića 2003. godine. S Ronaldom je uvijek bilo jasno da posjetuje izniman talent. Odigrao je nestvarno tu pripremnu utakmicu gdje nas je zaista uništio", počeo je Fletcher i nastavio.

"Jednostavno si vidio talent u njemu. Imao je kvalitet tada da se 'igra' s najboljom ekipom na svijetu i dovodio nas je do ludila. Znali smo da smo dobili veliko pojačanje njegovim dolaskom, ali nije se u početku baš najbolje snašao".

"Ronaldo je na treninzima volio da dribla i sve sam radi, ali je onda Smith donio odluku koja ga je promijenila. Smith je odlučio da na treningu kada igramo nema prekršaja. Ronaldo je tada samo driblao i sve je htio sam, a mi smo ga stalno faulirali".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šta se desilo nekoliko sedmica poslije? Ronaldo je počeo dodavati loptu jer mu je bilo muka od toliko udaraca. Počeo je igrati na jedan ili dva dodira i trčati u prostor. Tada je već počeo da zabija mnogo više golova i desio se klik u njegovoj glavi. Imao je dosta veći utjecaj na igru i tada je Ronaldova transformacija počela".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi