"Ne želim zatvoriti vrata BiH"

Bosanci otimaju Šarića

"Ne želim zatvoriti vrata BiH"

Adnan Beganović

"Bosanci otimaju Šarića", glasi naslov na jednom danskom internet portalu koji se poziva na izjavu mladog fudbalera Liverpoola u kojoj on tvrdi da su čelnici FS BiH stupili u kontakt sa njegovim ocem kako bi ga pokušali preoteti Dancima.

Talentovani igrač Liverpoola, mladi reprezentativac Danske Nikola Sarić, navodno je na meti Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Nikola Sarić u Dansku je stigao kao beba iz ratom razorene Bosne i Hercegovine, te do ljeta 2008. godine igrao u ovoj zemlji, a onda kao veliki talenat otišao u Liverpool.

Tokom svoje karijere Šarić je igrao za mladu reprezentaciju Danske, ali sada je za ovog igrača navodno interes pokazala i Bosna i Hercegovina. Bosanci bi veoma rado vidjeli Šarića u svom reprezentativnom dresu.

"Moj prvi prioritet je da igram za Dansku, ali i dalje ću zadržati mogučnost da igram za Bosnu i Hercegovinu. Trenutno igram za mladu reprezentaciju Danske i ne želim sebi zatvoriti nijedna vrata.", rekao je Šarić za danske medije.

"Ljudi iz bh. fudbalskog saveza kontaktirali su mog oca, ali ja još uvijek o tome sa njim nisam diskutovao.", dodao je on.

Talentovani fudbaler od 2003. do 2008. godine bio je član Herfolgea nakon čega seli na Anfield, a nastupao je za sve omladinske selekcije Danske.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.