"Ne želimo počasnog predsjednika"

Navijači Barcelone kategorični:

"Ne želimo počasnog predsjednika"

Adnan Beganović

Veliki broj navijača Barcelone protivi se imenovanju Johana Cruyffa za počasnog predsjednika španskog nogometnog prvaka.

Anketa katalonskog sportskog dnevnika "Mundo Deportivo" pokazala je da se 66 posto čitalaca, većinom navijača Barcelone, ne slaže s tom odlukom predsjednika Joana Laporte.

Barcelona nikada nije imala "počasnog predsjednika".

Mundo Deportivo navodi da navijači smatraju da je Laportina odluka kopija ideje predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, koji je 2000. godine za počasnog predsjednika imenovao Alfreda Di Stefana.

Di Stefanova uloga je uglavnom ceremonijalna i svodi se na prisustvo tokom potpisivanja ugovora sa skupim pojačanjima. a Laporta još nije naveo kakvu će ulogu imati Cruyff.

Šezdesetdvogodišnji Cruyff nikada nije bio iznimno popularan među navijačima Barcelone, uprkos uspjesima u dresu katalonskog kluba od 1973. do 1978. godine kao i na mjestu trenera od 1988. do 1996.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.