"Ne znam u kojem ću svojstvu ja biti tu"

Ekskluzivno za SportSport,ba: Rudi Zavrl

"Ne znam u kojem ću svojstvu ja biti tu"

Počasni predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije Rudi Zavrl najvjerovatnije će biti na čelu Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čiji će se sastanak održati 18. aprila u Beču.

Rudi Zavrl je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako će se sastanak održati u Beču, ali nije mogao potvrditi da će upravo on biti na čelu Komiteta za normalizaciju.

"Zaista ne znam ko je sve pozvan, ali znam da sam ja pozvan od strane UEFA i FIFA na sastanak 18. aprila u Beču. Da li ću ja biti na čelu Komiteta za normalizaciju ne znam, jer još uvijek nisam zvanično imenovan, pa tako da ne mogu potvrditi, ali ni demantovati", kaže Zavrl u razgovoru za SportSport.ba.

"U ovom trenutku još je mnogo stvari nepoznato što se tiče Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Znam da će on brojati šest članova iz Bosne i Hercegovine, koji će se birati po entitetima ili nacionalnosti, ja ja zaista ne znam u kojem ću se svojstvu ja naći tu. Moguće je da budem samo jedna vrsta savjetnika", smatra Zavrl.

Pošto ste poprilično dobro upućeni u zbivanja u bh. fudbalu, smatrate li da je moguće da Skupština N/FSBiH 26. maja usvoji novi statut i tako izbjegne katastrofalne posljedice?

"U ovom trenutku jako je teško prognozirati šta će se desiti. Odluku o tome neće moći donijeti ni Komitet za normalizaciju, ni ja, ni FIFA, ni UEFA. Kompletna odgovornost će biti na delegatima Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ja mogu reći da su UEFA i FIFA ovim putem pružile još jednu šansu, najvjerovatnije posljednju za bh. fudbal, ali njen ishod ne zavisi od nas", dodao je Zavrl na kraju razgovora za SportSport.ba.

Što se tiče sastanka u Beču 18. aprila, na njemu će, osim Zavrla, prisustovati predstavnici UEFA i FIFA Marcel Benz i Eva Pasquier, te Darko Ljubović, Ivan Beus, Sead Kajtaz, te najvjerovatnije Ivica Osim, Vlatko Glavaš i Dragan Kulina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.