Neboskoplavi i Viole podijelili bodove

Serie A

Neboskoplavi i Viole podijelili bodove

Adnan Beganović

Catania je u 26. kolu Serie A sa 4:0 deklasirala Bari, dok su u Rimu Lazio i Fiorentina podijelili bodove (1:1).

Stadion Olimpico bio je poprište veoma zanimljive utakmice u kojoj su se najvažnije stvari odigrali na početku te na samom kraju. Već u 7. minuti Nebeskoplavi su preko Sebastiana Siviglia došli do prednosti i istu su uspjeli sačuvati do sudijske nadoknade vremena, no gotovo u posljednjim momentima susreta Keirrison je postigao pogodak za Viole te na taj način prekinuo niz od tri uzastopna gostujuća poraza momčadi iz Firence.

Catania je fenomenalnom igrom došla do uvjerljivog trijumfa nad Barijem (4:0). Već u 4. minuti  Adrian Ricchiuti doveo je Cataniju u vodstvo, a na 2:0 povisio je Ezequiel Cristian Llama u 40. minuti susreta. Domaći su u drugom dijelu smirili igru te su se više okrenuli odbrani, a sa nekoliko kontranapada ozbiljno su ugrozili gol Barija. Do 80. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Takayuki Morimoto povisuje na 3:0, da bi za konačni 4:0 pogodio Jorge Martinez u sudijskoj nadoknadi vremena. Ovom pobjedom Catanija je pobjegla iz opasne zone i ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, opstanak u društvu najboljih neće joj doći u pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.