Necaxa ispala u drugu ligu
Hector Gimenez (desno) je donio Liguillu Indiosu

Meksiko Clausura

Necaxa ispala u drugu ligu

Posljednje 17. kolo regularnog dijele meksičke Clausure obilježio je veliki broj pogodaka, velokani America i Chivas nisu uspjeli ući u baraž, dok Cruz Azul i Necaxa ispadaju u drugu ligu.

Pachuca je rutinski odradila posao u utakmici koja nije imala posebnog značaja, i s visokih 5:0 isprašila Atlas u gostima.  Golovima Marca Pereza u 55 i 86, Damiana Alvareza u 49, Luisa Montesa u 67 i Edgara Beniteza u 90. minuti, Pachuca je obezbjedila poziciju broj jedan pred doigravanje.

Toluca je također u gostima pregazila San Luis sa 5:1. Ulises Mancila je ponovo odigrao odličan meč u kojem je zabio dva gola, pratili su ga Esquivel i Santana, a pomogao im je i Olmedo autogolom. Jedini gol za San Luis dijelo je Pedra Salinasa.

Jaguares je doma ugostio nekada veliki Cruz Azul, i trebali su pobjedu da bi prošli u doigravanje za prvaka, ali kako je Atlas izgubio tako im je bio dovoljan i remi. U odličnoj utakmici na kraju su bodovi podjeljeni, a postignuto je šest  pogodaka. Adolfo Bautista je ponovo bio najbolji pojedinac u redovima Jaguaresa i s dva pogotka je pomogao svom klubu u plasmanu u Liguillu. Treći je dodao Marcelo Gandolfi. Strijelci za Cruz Azul koji će igrati u baražu za opstanak u ligi postigli su Alejandro Vela, Julio Dominguez i Javier Orozco.

Na Estadio Azteca America je ugostila Necaxu i savladala je s 1:0 i tako ih poslala u drugu ligu. Jedan od najvećih meksičkih klubova doživio je svoju najveću sramotu u dugogodišnjoj historiji kluba. Americi je trebala pobjeda i remi Indiosa za ulazak u baraž, međutim Indios je slavio pobjedu i America je tako ostala bez prilike da osvoji titulu. Fernando Ortiz je bio čovjek koji je svojim golom poslao Necaxu u Segunda diviziju.

UNAM Pumas je sjajnom igrom na svom terenu pregazio Monterrey i tako osvojio prvo mjesto u svojoj grupi dva pred doigravanje. Pumas je u vodstvo doveo Juan Carlos Cacho u 11. minuti, na 2:0 povisio je Jehin Chiapas, da bi konačnih  3:0 postavio Francisco Palencia u 76. minuti iz penala.

Puebla i Tecos su podijelili bodove igrajući 1:1, i tako oba kluba osigurala plasman u Liguilu. Elgabry Rangel je doveo Tecose u vodstvo u 36. minuti, da bi bod domaćinu bod donio Ramon Nunez u 46. minuti.

U derbiju kola Indios je dočekao Chivas iz Guadalajare i samo pobjeda od dva gola razlike, te poraz Atlasa  im je donosila doigravanje. I upravo to se i dogodilo. Alberto Medina je šokirao domaćine golom u 45. minuti meča, i u tom trenutku je Indios bio daleko od doigravanja. U posljednjih 25 minuta meča igrači Indiosa su zaigrali kao preporođeni i s tri gola ostvarili su pobjedu koja im he osigurala baraž za prvaka. Michel Adame je poravnao u 67. minuti, da bi onda veteran Horacio Gimenez s dva gola u posljednje tri minute meča donio Indiosu veliku pobjedu.

Rezultati:

Jaguares-Cruz Azul 3:3
San Luis-Toluca 1:5
Atlas-Pachuca 0:5
America-Necaxa 1:0
Tigres-Morelia 1:1
Atlante-Santos Laguna 2:1
UNAM Pumas-Monterrey 3:0
Puebla-Tecos 1:1
Indios-Chivas 3:1


Tabele po grupama:

Grupa 1: Pachuca 36, Monterrey 26, Puebla 26, Indios 23, Santos 22 i Atlante 17.
Grupa 2: UNAM Pumas 28, Tecos 25, America 23, Morelia 22, Chivas 21 i Cruz Azul 13.
Grupa 3: Toluca 36, Jaguares 21, Atlas 21, San Luis 17, Tigres i Necaxa 14.

U doigravanje (Liguillu) su se plasirali Pachuca, UNAM Pumas, Toluca, Monterrey, Tecos, Jaguares, Puebla i Indios, u baraž za opstanak idu Atlante i Tigres, dok ligu napuštaju Cruz Azul i Necaxa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.