Neću biti sportski direktor HSV-a
Barbarez ostaje u HSV-u, ali ne kao sportski direktor

Sergej Barbarez kategoričan

Neću biti sportski direktor HSV-a

Sergej Barbarez, legendarni kapiten reprezentacije BiH, koji se trenutno nalazi na odmoru u svom Mostaru, istakao je kako ga trenutno ne interesuje funkcija sportskog direktora Hamburgera.

Barbarez je za “Nezavisne” novine potvrdio da je riječ samo o nagađanjima:

”Za sada neću biti sportski direktor HSV-a i moja kandidatura je samo na nivou medijskih spekulacija”, rekao je Sergej Barbarez za “Nezavisne” i nastavio:

”Nije to ništa ozbiljno i konkretno. U pitanju su samo nagađanja. Trenutno sam u Upravi Hamburgera u kojoj namjeravam ostati i dalje. Sada dolazi na red karijera koja se ne odnosi na teren. Naravno, u HSV-u vidim svoj budući put, ali je jasno da neću biti na mjestu sportskog direktora”, istakao je Barbarez.

Popularni Barba je svoje najbolje igračke dane proveo u Bundesligi u kojoj je nekada bio i prvi strijelac, a prokomentarisao je sadašnje nastupe bh. kvarteta: Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad Salihović:

”Možda je vrijeme da tog momka malo svi puste na miru. Sav taj medijski pritisak može biti donekle kontraproduktivan. Ima dobru sezonu iza sebe i sada treba da se pripazi. U pitanju je igrač koji je još mlad i od njega se očekuje da pokaže više naredne sezone. On to može, jer ima ogroman potencijal, ali treba ga sačuvati. Od srca mu želim sve najbolje, i volio bih da se sve to oko njega smiri”, kazao je Barbarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.