Nedeljković na izlaznim vratima Drine

Zvorničani znatno izmijenili igrački kadar

Nedeljković na izlaznim vratima Drine

FK Drina iz Zvornika je klub koji je posljednji započeo pripreme za narednu sezonu.

U novoj sezoni će na klupi zvorničkog premijerligaša sjediti Vladica Petrović, bivši trener Metalca iz Gornjeg Milanovca koji je na mjestu trenera zamijeniti Srđana Bajića.

Igrački kadar je za sada poprilična nepoznanica. Tim je napustio veliki broj igrača kao što su Filipović, Mrkalić, Lazarević, Blagojević... Još neki fudbaleri se nalaze na izlaznim vratima kluba. Jedan od njih je i ofanzivni veznjak Nenad Nedeljković, koji je u prošloj sezoni u 13 utakmica postigao tri gola.

"Vrlo je moguće da napustim Drinu. Imam ponude nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali mi je prioritet dogovor sa jednim kazahstanskim klubom", rekao je Nedeljković, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukoliko ostanem u Drini, pokušat ću sa svojim saigračima izboriti opstanak u društvu najboljih. Ipak, trenutno mi je prioritet odlazak u inostranstvo, ili u neki od boljih klubova u Premijer ligi ili Superligi Srbije".

Novi trener Drine će u predstojećem periodu pokušati angažovati neke nove fudbalere koji bi predstavljali pojačanja za tim koji će se naredne sezone vjerovatno boriti za opstanak. Kao potencijalna pojačanja spominju se napadač Goran Antelja iz Bežanije, vezista Branislav Čonko iz kragujevačkog Radničkog i nekadašnji igrač Crvene Zvezde Aleksandar Radović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.