Nedim Jusufbegović: Zaslužili smo više u protekloj polusezoni
Jusufbegović se nada da će klub u zimskom prelaznom roku dovesti četiri do pet pojačanja u svim linijama.

Trener konjičkog Igmana za SportSport.ba

Nedim Jusufbegović: Zaslužili smo više u protekloj polusezoni

Ekipa konjičkog Igmana jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završila je na desetom mjestu. Konjičani su zasada samo pet bodova udaljeni od opasne zone a dojam je ostao da je ovaj tim mogao biti bolje plasiran na tabeli.

Sličnog dojma je i Nedim Jusufbegović trener Igmana koji je za SportSport.ba govorio o svojim dojmovima o netom završenoj polusezoni, o ambicijama tima u nastavku prvenstva te planira li Igman u zimskoj pauzi dovoditi pojačanja.

"Po onom što smo do sada prikazali na terenu smatram da smo zaslužili barem  još četiri boda"- govori Jusufbegović i nastavlja: "Orašje,  Metaleghe i Vitez su utakmice gdje smo zaslužili definitivno više, tako da se bodovno moralo bolje, s  tim da su u Vitezu bile nenormalne okolnosti za igru ali opet je ostao dojam da smo mogli. Loši smo bili protiv Veleža, Olimipka i Bratstva. Međutim, obzirom da smo ušli u sezonu s totalno novom ekipom i da je čak devet novih igrača u timu, od kojih njih pet nisu bili baš standardni u svojim klubovima i da je ljetos sve bilo prilično neizvjesno kako ćemo sve to izgurati i da smo u hodu rješavali mnoge stvari možda je ova pozicija i broj bodova ono što je naša realnost. Veliki napor je uradio predsjednik kluba gospodin Muratbegović sa svojim saradnicima da nam osiguraju uslove da normalno funkcioniramo i da se fokusiramo na teren. Ono što mogu reći je da je Igman definitvno stabilan ligaš po pitanju financija koje uredno izvršava prema radnoj zajednici i igračima! Ambicije u ovoj sezoni su da obezbjedimo opstanak i da budemo stabilan federalni ligaš te ćemo u tom kontekstu gledati da se pojačamo u igračkom kadru. Potrudit ćemo se da dovedemo još četiri- pet igrača u svim linijama. S pripremama planiramo krenuti polovinom januara i nadam se da ćemo do tada riješiti igračku "križaljku " i spremni dočekati početak prvenstva" - rekao je trener konjičkog Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

skautic
Da l Kolak ostaje u Igmanu posto ga trazi par klubova iz PL?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti