Omerović: Opredijeili smo se za mlade igrače

Pomoćni trener Slobode

Omerović: Opredijeili smo se za mlade igrače

E. Oštraković

Sloboda je poražena danas na Pecari u susretu 17. kola Premijer lige BiH.

Težak poraz Tuzlaka s 3:0, ali Nedim Omerović, pomoćni trener Slobode koji je mijenjao Gradimira Crnogorca, tvrdi da je klub ciljano želio dati priliku mladim igračima.

"Čestitamo momčadi Širokog na dobroj igri, zasluženo su nas pobijedili, a rad kolege Tonija Karačića i njegovih suradnika kako kroz klub unazad dosta godina, a posebno sada je pokazatelj svih rezultata koje Široki u zadnje vrijeme postiže. Dali su nam u prvom poluvremenu tri gola, a drugo poluvrijeme je bilo, može se reći, nezanimljivo, nama ostaje jedino uspomena na utamicu u Tuzli gdje smo i mi dobili 3:0", rekao je Omerović, pa je dodao:

"Opredijelili smo se da ove sezone nastupamo s mladim igračima i igračima iz našega pogona. Vidjeli ste da je danas u sastavu počelo sedam igrača ispod 21 godine i jednostavno to je opredjeljenje uprave i nas trenera u klubu, a uvjereni smo da će nam to donijeti neki dobar uspjeh u idućem razdoblju. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu prvenstva da momčad raste iz utakmice u utakmicu i da ti igrači skupljaju iskustvo koje neophodno i normalno je da se događaju i ovakve lošije utakmice", kazao je Omerović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karić
Ragib u raji Nedim Omerovic jedan od najači posljeratni veznih Tuzlanski igrača , Dijete Slobode ... Divota ga bilo gledati .....
2 1
Mustafa
Fukara grad (bijednički), Fukere navijači ( bijednici) , fukara ekipa ( bijedna, jadna i čemerna Slobodica) Nikad ništa nije postigla niti osvojila. Ekipa koja postoji 101 godinu sa praznim vitrinama bez ijednog jedinog (makar drvenog) trofeja! Džaba postojite !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi