Nedved ne želi na klupu Juventusa

Nedved ne želi na klupu Juventusa

Edmir Škorić

Odlaskom Luigija Delnerija ostala je upražnjena klupa torinskog Juventusa. Klub je namjeravao ulogu trenera prepustiti istinskoj legendi Stare dame i nekadašnjem češkom reprezentativcu Pavelu Nedvedu, no ovaj je to odbio.

Neved je dres Juventusa nosio od 2001. do 2009. godine i trenutno obnaša dužnost jednog od direktora u klubu. I dok su čelnici kluba željeli da upravo on preuzme klupu i povede momčad u novu seznu, Čeh nije spreman za takav izazov.

"Istina je da mi je ponuđeno da budem trener i da sam odbio. Mislim da nije pravo vrijeme da se prihvatim te dužnosti, ali ne odbacujem mogućnost da ću jednog dana to i obnašati", rekao je Nedved.

Prema svemu sudeći u novoj sezoni Juventus će trenirati nekadašnji igrač Antonio Conte.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.