Nedved potvrdio kraj karijere

Nedved potvrdio kraj karijere

Edmir Škorić

Bivši igrač Juventusa, Lazija, Sparte i Duke iz Praga konačno je, iako se to već duže vrijeme najavljivalo, odlučio okačiti kopačke o klin. Pavel Nedved (36) je to potvrdio i na vlastitoj službenoj stranici.

Nakon što je odbio nekoliko ponuda iz raznih klubova širom svijeta, Čeh Pavel Nedved odlučio se za fudbalsku penziju. Da je njegova dugogodišnja karijera došla do samog kraja, potvrdio je i na službenoj web stranici.

"Odlučio sam ne prihvatiti bilo kakvu ponudu koju sam dobio u posljednjih nekoliko sedmica, a to znači kraj moje karijere. Sada ću se posvetiti svojoj porodici, ženi i djeci. Želio bih se zahvaliti svojim fanovima za svu potoru koju su mi pružali tijekom moje karijere."

Nedved je 13 godina proveo u Seriji, tačnije u Rimu i Torinu. U Lazio je stigao 1996. godine, a sa nebesko-plavima je osvojio Kup Italije 1998. i 2000. godine. Narednu sezonu stigao je u Torino kao Juventusova alternativa za Zidanea, što je vremenom i postao. Sa Starom damom je osvojio Seriju A 2002. i 2003. godine, kao i Superkup iste godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.