"Neizlazak u Evropu bi bio smak svijeta"
Kapiten Sarajeva Muhamed Alaim

Muhamed Alaim sa saigračima jedva čeka utakmice

"Neizlazak u Evropu bi bio smak svijeta"

Sarajevo je trebalo premijeru u ovoj sezoni imati na svom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu protiv Čelika, ali je taj susret odgođen zbog koncerta Zdravka Čolića.

Tako će bordo sastav prvi susret ove sezone odigrati sa Slavijom u Lukavici, a na Koševu najavljuju uspješnu sezonu.

"Moram reći da nas je poremetilo odgađanje utakmice sa Čelikom. Bio sam od početka protiv toga, ali teren je bio užasan, upropašten. Ima zaista 'kamaru' drugih mjesta na kojima je koncert mogao biti održan, ali eto...", kaže na početku razgovora za SportSport.ba kapiten bordo tima Muhamed Alaim.

"Iza nas je dug i naporan period priprema. Ja sam u Sarajevu zaista dugo i do sada nikada nismo odradili ovakve pripreme, što je svakako jedan vid napretka u bh. fudbalu. Svi smo željni igre i jedva čekamo prvu utakmicu".

Sarajevo će u drugom kolu gostovati ekipi Slavije u Lukavici, a Alaim očekuje povoljan rezultat u ovom dvoboju.

"Mi protiv koga god da igramo idemo na pobjedu. Svi igrači u svaku utakmicu ulaze sa ciljem da pobijedimo. Protiv Slavije bi me zadovoljio svaki rezultat osim poraza i mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata jer su svi igrači, kako sam rekao, maksimalno spremni, motivisani i željni igre".

Koji su ciljevi Sarajeva u ovoj sezoni?

"Od nas se uvijek očekuje trofej i osvajanje jednog trofeja svakako nam je cilj. Mislim da možemo biti među prve tri ekipe u državi na kraju ove sezone i tako izboriti plasman u evropska takmičenja. Za nas bi uspješan sezona bila i sam izlazak u Evropu i na taj bi uspjeh pristali i navijači i klub. ponovni neizlazak u evropska takmičenja za nas bi bio ravan smaku svijeta i svakako ćemo se truditi da nam se to ne dogodi", zaključio je Alaim u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.