Neizvjesna sudbina Bekrića i Stevanovića na Grbavici

Imaju važeće ugovore, ali...

Neizvjesna sudbina Bekrića i Stevanovića na Grbavici

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara nalaze se na odmoru, a ko će se pojaviti na prozivci još uvijek nije poznato.

Plavi sa Grbavice su četvrtu godinu uzastopno na ljetni odmor otišli bez trofeja, no za razliku od prošle u tek završenoj su izborili nastup u Evropi.

Nekoliko igrača već je napustilo tim sa Grbavice, a njihovim stopama bi vrlo lako mogao krenuti i iskusni veznjak Samir Bekrić (32) koji je također otišao na odmor, ali će kako saznaje SportSport.ba naknadno donijeti odluku da li će ostati na Grbavici. U istom smjeru mogao bi vrlo lako i desni bek Siniša Stevanović (28), koji ima ugovor do kraja ove godine, ali nije sigurno i da će ostati stanovnik našeg glavnog grada.

Javna tajna da šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović i Samir Bekrić nisu u "ljubavi", te da je iskusni veznjak u toku prošle sezone u nekoliko navrata "ponižen" od strane srbijanskog stručnjaka kojem je Uprava ekipe sa Grbavice dala podršku i pored toga što je u finišu sezone uspio prockati solidbnu bodovnu zalihu, pa je ostao bez titule.

Poznato je i da je Bekrić prije šest mjeseci odbio ponudu iz daleke Kine, a ugovor sa Željezničarom veže ga još dvije godine. Interesanti iz Kine su ponovo zainteresovani za njegove usluge, te sada postoji velika mogućnost da nezadovoljni Bekrić ostvari taj transfer.

Ove sezone Bekrić je za Željezničar upisao 20 nastupa u Premijer ligi uz tri pogotka i jednu asistenciju, dok je u Kupu BiH ubilježio sedam nastupa uz tri pogotka i isto toliko asistencija.

Sa Plavima je u dosadašnoj karijeri osvojio četiri trofeja. Tri naslova prvaka, te jedan Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Stevanović u pitanju, i on je otputovao na odmor u Srbiju, te će donijeti odluku o povratku u našu zemlju. Stevanović je ove sezone upisao 26 nastupa u ligi uz jednu asistenciju, te pet nastupa u Kupu BiH. Na Grbavicu je stigao iz Novog Pazara, a svojom prije svega borbenošću vrlo često je dobijao aplauze Željinih navijača.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi