Neka igre počnu!
Alex Ferguson maše novinarima tokom jučerašnjeg treninga na San Siru

Nastavak takmičenja u Ligi prvaka

Neka igre počnu!

Poslije duže pauze večeras ćemo ponovo uživati u duelima najjačih timova Evrope. Najzanjmljiviji duel igraće se na „Meazzi“ gdje u goste dolazi United, a ništa manje neće biti zanimljivo ni u Madridu, Lionu i Londonu.

U Milanu će se večeras sudariti najjači timovi Italije i Engleske. Ovu utakmicu protivnici čekaju kao aktuelni šampioni svojih država i na dobrom su putu da te titule odbrane i ove sezone

Unitedu će ovo biti 20. meč u Evropi u koji ulaze ne znajući za poraz. Nasuprot njih stat će Murinho kojeg ne pamte po dobrom i kojeg su uspjeli pobijediti samo jednom u deset utakmica u tri godine dok je vodio Chelsea,

Ovaj meč dolazi u pravo vrijeme za nas. United je odlična ekipa i mi ih poštujemo ali ih se ne bojimo. Pripremali smo se za meč u odličnoj atmosferi i vjerujem da na svojoj strani imamo sve što je potrebno da pobijedimo večeras.“, rekao je kapiten Zanetti, koji se još uvijek sjeća dva duela iz 1999. kada je Manchester izbacio Intera u dvije utakmice ukupnim rezultatom 3-1, a poslije pobijedio Bayern u historijskom finalu.

Jonny Evans ne može igrati večeras, ali nadam se da ce O'Shea biti spreman jer nemamo Wesa Browna i Nevilla“, rekao je Ferguson koji će večeras imati velikih problema u odbrani, gdje neće biti ni Vidića koji je suspendovan zbog isključenja u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Mjesto u zadnjoj liniji uz Ferdinanda i Evru, trebao bi zauzeti O'Shea, a na desnom boku će biti Darren Fletcher ili Fabio. Scholes ili Giggs uz Carricka trebali bi biti u sredini, a sa strane Park i Ronaldo. U vrhu napada trebali bi početi Rooney i  Berbatov.

Murinho, kao i uvijek, pun samopouzdanja: “Ne želim da moji igrači budu pod pritiskom. Želim da večeras uživaju i reči ću im da sam uvjeren u njihovu sposobnost da večeras pobijede.” a komentarisao je i protivnika: ”Poznajem Manchester još od 2004. Oni su najbolji tim na svijetu u kontra-napadu i gaze protivnika u tranziciji (iz napada u odbranu)

Inter nema većih problema sa prvih 11. Iako su povrijeđeni veterani Materazzi i Samuel na njihovim pozicijama će igrati Chivu i Cordoba i sa Santonom i Maiconom činiće posljednju liniju. Cambiasso, Zanetti, Muntari  i Stanković očekuju se u sredini terena, a u napadu jedan od najjačih tandema Evrope Ibrahimović i Adriano.


Gledajte utakmice Lige prvaka sa nama!
Sarajevski “Planet šampiona” u Domu mladih Centra Skenderija svoja vrata otvara u 19.30. Svi ljubitelji vrhunskog fudbala pozvani su da nam se pridruže i utakmicu gledaju na velikom platnu i u pravoj atmosferi. Ulaz je besplatan, ali i dozvoljen samo za punoljetne osobe. Uz vrhunski ugođaj, te mnoštvo pratećih sadržaja, “Planet šampiona” svojim “stanovnicima” nudi i mogućnos osvajanja VIP aranžmana za FINALE ige prvaka u Rimu!
Arsenal - Roma

U drugom duelu italijanskih i engleskih klubova večeras, Roma ide u London u goste Arsenalu. Menadžer Arsenala,  Arsene Wenger uvjeren je u dobar rezultat iako ima velikih problema. Za tim neće konkurisati Fabregas, Rosicky, Walcott, Eduardo i Adebayor a u tim se vraća oporavljeni Diaby. Nadu u prolaz Arsenalu daje i  to da je pobijedio u 5 od posljednjih 6 dvomeča protiv italijanskih klubova.

Roma će pokušati iskoristiti probleme Arsenala i napraviti dobar rezultat u Londonu koji bi im olakšao posao u Rimu. Nakon što je sam izjavio da neće biti spreman, kapiten Totti bi se večeras mogao naći u prvih 11. Večeras u timu sigurno neće biti povrijeđenih  Juana i Vučinića.


Arsenal:

Almunia - Sagna, Gallas, Toure, Clichy - Eboue, Denilson, Song, Nasri, Diaby - van Persie

Roma:
Doni -Cicinho, Mexes, Diamoutene,Riise - Brighi, De Rossi, Taddei, Perrotta - Totti, Baptista


Lyon – Barcelona


Na Gerlandu Lyon čeka ove sezone nezaustavljivu Barcelonu. Lyon ne može računati na nekoliko bitnih igrača. Najveći problem za Puela je pozicija desnog bočnog gdje su već duže vrijeme povrijeđeni Anthony Reveillere i Francois Clerc. Uz njih večeras u timu neće biti ni Sidney Govou,  Mathieu Bodmer i  Fabio Santos. U posljednjoj utakmici Lyona, Puel je odmarao kapitena  Juninha,  Benzemu, Grossa, Edersona i Kadera Keitu koji će večeras na megdan Barceloni.

U Barceloni su uvjereni u prolaz u sljedeći krug takmičenja. Večeras na Gerland stižu bez Abidala, Inieste i Gaby Milita. Guardiola će na raspolaganju imati trio Henry, Eto'o i Messi koji  po mnogima čine najjači napad u Evropi.

Lyon:

Lloris, Gassama, Grosso, Mensah, Boumsong, Toulalan, Makoun, Keita, Mounier, Juninho, Benzema

Barcelona:
Valdes, Alves, Sylvinho, Puyol, Pique, Toure, Keita, Xavi, Henry, Messi, Eto'o


Atletico – Porto

I posljednji duel za večeras igra se u Madridu na Vicente Calderonu gdje Atletico, koji  i nije u najboljoj formi u Primeri, dočekuje šampiona Portugala koji je neporažen u posljednjih 12 utakmica domaćeg prvenstva i koji je pobijedio 5 od 10 posljednjih utakmica u gostima u Ligi prvaka.

Abel Resino zamijenio je na klupi Javiera Aguirrea koji je obezbijedio Atleticu prolazak među 16 najboljih. Domaći navijači najviše vjeruju  Agueru i očekuju da će uz Forlana obezbijediti dobar rezultat u prvoj utakmici.

U sastavu domaćina večeras neće biti Perea i Garcia dok bi se Banega mogao naći u timu.
Porto stiže u najjačem sastavu pošto se oporavio i Lucho Gonzalez, najveća zvijezda portugalskog tima.

Atletico:

Leo Franco - Seitaridis, Heitinga, Ujfalusi, Pernia  - Maxi, Maniche, Assuncao, Simao - Aguero,Forlan

Porto:
Helton - Cissokho, Rolando, Alves, Fucile - Fernando, Lucho, Meireles - Lisandro, Hulk, Rodriguez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.