"Neka Van Gaal komentare zadrži za sebe"

Dejan Stanković

"Neka Van Gaal komentare zadrži za sebe"

Edmir Škorić

Interov veznjak Dejan Stanković kritikovao je Bayern zbog 'laganog puta' do finala, te Louisu Van Gaalu poručio 'da svoje komentare zadrži za sebe'.

Psihološka bitka oko finalne utakmice Lige prvaka počeja je jučer, kada je Bayernov trener, Louis van Gaal, kritikovao Interov stil igranja.

"Da bi došli u finale, morali smo nokautirati prvake Engleske i Španjolske", izjavio je Dejan Stanković, pritom misleći, naravno, na Barcelonu i Chelsea.

"Bayern na putu do finala nije imao ni blizu težak zadatak kao mi, tako da je najbolje Van Gaalu da svoje komentare zadrži za sebe", dodaje srbijanski reprezentativac.

Inter je već osvojio Scudetto i Italijanski kup, pa bi, tvrdi Stanković, trofej Lige prvaka bio 'šlag na kraju torte'.

"Pobjeda u Madridu bila bi šlag na tortu. Moramo se pripremiti najbolje što možemo za ovaj izazov. Bit će to posebna noć za nas i naše navijače. Dat ćemo sve od sebe da donesemo trofej Lige prvaka u Milano."

Inter neki evropski kup nije osvojio od 1965. godine, dok su posljednje finale velikog natjecanja igrali još u sezoni 1971/72.

"Ovo je prvo finale za mnoge od nas, uključujući i mene, tako da, naravno, bit će uzbuđenja i napetosti. Međutim, opušteni smo i vjerujemo u Jose Mourinha. Nadam se da će ostati i iduće sezone, jer on je zaista netko tko pravi razliku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.