Nekad je Engleska imala i derbi...

Manchester Utd. - Arsenal 8:2

Nekad je Engleska imala i derbi...

Edmir Škorić

Na Old Traffordu je postignuto 10 golova u derbiju 3. kola engleskog Premiershipa. Manchester United je deklasirao Arsenal previsokim i rijetko viđenim rezultatom 8:2.

United je poveo u 22. minuti. Young je započeo akciju, sjajno je petom loptu ostavio za Evru na lijevom boku, Francuzev centaršut u peterac gostiju odbija jedan od igrača Manchestera, lopta dolazi do Andersona koji vrhom kopačke šalje loptu preko kompletnte odbrane Aresnala, a Welbeck glavom između nekoliko gostujućih braniča šalje loptu u mrežu.

Umjesto da Arsenal poravna na 1:1, United je stigao do dvostruke prednosti. Naime, prvo je De Gea "pročitao" Van Persijea prilikom izvođenja penala, a onda je na drugoj strani Young pogodio jedan od ljepših golova u ovom kolu, pa sigurno i u dosadašnjem dijelu engleskog šampionata.

U 41. minuti Rooney fantastičnim "slobodnjakom" s nekih 20-ak metara povećava prednost Crvenih vragova na visokih 3:0, da bi Walcott u finišu prvog poluvremena utrčava u šesnaesterac domaćih i iskosa s desne strane matirao Szczesnyja. Golijada i u drugom poluvremenu.

Rooney svojim drugim golom u 64. minuti donosi novu radost navijačima na Old Traffordu, a  u narednih šest minuta Nani i Park upisuju se u listu strijelaca i to je već nevjerovatnih 6:1. Očajni gosti sa Emiratesa preko Van Persija smanjuju ionako previsoku prednsost Manchestera u 74. minuti, a u 81. minuti Rooney "sa kreča" pogađa hat-trick i postvlja, činilo se tada, konačnih 7:2.

Konačan rezultat postavio je Young u sudijskoj nadoknadi svojim drugim golom na današnjoj utakmici.

Premiership, 3. kolo:
Manchester United - Arsenal 8:2 (Welbeck 22, Young 28, 90, Rooney 41, 64, 82 - pen, Nani 67, Park 70/ Walcott 45, Van Persie 74)


szólj hozzá: Ma U 1-0 Ars
szólj hozzá: Man U 2-0 Ars
szólj hozzá: Man U 3-0 Ars
szólj hozzá: Ma3-1Ar[matchhighlight.com]
szólj hozzá: Ma3-1Ar[matchhighlight.com]
szólj hozzá: Man U 4-1 Ars
szólj hozzá: Man U 5-1 Ars

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti