Nekada odbio Baždarevićev poziv, sada završio u Norveškoj

Otišao na posudbu

Nekada odbio Baždarevićev poziv, sada završio u Norveškoj

Pamtite li ime Marija Pavelića? U periodu kada je selektor BiH bio Mehmed Baždarević ovaj fudbaler se dovodio u vezu sa "Zmajevima", no s obzirom da se nije želio odreći austrijskog državljanstva, propala je svaka opcija da nastupa za zemlju u kojoj je rođen.

Pavelić je proizvod omladinskog pogona bečkog Rapida za koji je igrao sve do dolaska u Rijeku, no sada je, kako pišu hrvatski mediji, napustio i Rujevicu i otišao u Norvešku.

Ovaj 25-godišnji defanzivac svoju karijeru će nastaviti u tamošnjem Sarpsborgu 08 za koji će do kraja godine nastupati kao posuđen igrač, a ovakav rasplet bio je i očekivan, pogotovo ako se uzme obzir da je danas na desnom beku nezamjenjiv Zoran Kvržić.

Sarpsborg je Riječanima dobro poznat po tome što ih je prošle sezone izbacio iz Evropske lige, što je značajno narušilo atmosferu u klubu, a kao posljedica bila je odlazak Matjaža Keka.

Danas ovaj klub ne stoji baš najbolje, u norveškom šampionatu se nalazi na pretposljednjem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi