Nekadašnji premijerligaš pod novim imenom uspješno krenuo u sezonu

Iskusni Sulejman Smajić briljirao

Nekadašnji premijerligaš pod novim imenom uspješno krenuo u sezonu

S. Mlaćo
Nekadašnji premijerligaš NK Metalleghe BSI, pod novim imenom krenuo je u novu sezonu Kantonalne lige SBK.

Klub se sada zove NK Jajce i uspješno je startao.  Rival je bio Radnik iz Donjeg Vakuga.

Utakmica je odigrana u okviru 1. Kola Kantonalne lige SBK a Jajčani predvođeni Sulejmanom Smajićem slavili su sa visokih 6:1. Iako u poznim godinama Smajić je još jednom oduševio sve gledatelje svojim majstorijama,a nakon jednog njegovog topovskog šuta sa 25 metara greda gola gostiju još uvijek se trese.

Strijelci su bili Saraf Anđelko 3x, Smajić Sulejman, Tokić David i Ćosić Josip koji je prvi načeo mrežu Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Jajčana Zukić Nijaz je istakao da je u jučerašnjem meču nastupilo jedanaest igrača ispod 21 godine starosti a da su za seniore zvanično debitovali i članovi omladinskog pogona Kraljeva – Ćosić Josip, Mateo Rimac, Tokić David, Šimunović Vedran i Zulić Harun.

NK Jajce: Bačvić Amar, Keran Samer (od 46.- Rimac Mateo), Bevrnja Miralem, Hajder Ahmed (pd 70.- Tokić David), Halilović Ajdin (od 70.-Šimunović Vedran) , Brtan Vinko, Tomazić Pejo, Saraf Anđelko (od 85.- Duraković Amar), Ćosić Josip, Smajić Sulejman(od 86.-Zulić Harun), Bogić Marko. Trener: Nijaz Zukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije