Nelson Valdez pojačao Hercules

Nelson Valdez pojačao Hercules

Edmir Škorić

Hercules koji se prošle sezone izborio za svoje mjesto u španskoj Primeri, pojačao se paragvajskim reprezentativcem Nelsonom Valdezom, bivšim članom dortmundske Borussije.

Nelson Valdez je, prema pisanju španskih medija, potpisao trogodišnji ugovor sa Herculesom, a njegovom bivšem klubu Borussiji iz Dortmunda dostavljeno je 3,8 miliona eura na ime odštete.

26-godišnji napadač je prethodne četiri sezone nosio dres Borussije, a za Paragvaj je u 43 utakmice postigao devet golova, te nastupio na posljednja dva Svjetska prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.