Nema dijela Evrope iz kojeg Željezničar i Borac ne mogu dobiti protivnika

Lista potencijalnih rivala

Nema dijela Evrope iz kojeg Željezničar i Borac ne mogu dobiti protivnika

A. Čaušević

Željezničar i Borac će uz Zrinjski predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Europa ligu, tačnije u prvom pretkolu po jačini drugog UEFA-inog klupskog takmičenja. 

Željezničar i Borac zbog slabijeg koeficijenta neće imati status nositelja te neće biti u povoljnom položaju, posebice ako se u ozbir uzmu imena potencijalnih rivala.

Sarajevski i banjalučki klub mogu izvući rivale sa Islanda pa do dalekog Kazahstana, praktično iz svakog dijela Evrope što je nekako i logično jer će u prvoj rundi kuglice spojiti ukupno 47 parova.

Od klubova s najvećim koeficijentom mogući protivnici su Apoel (Kipar), Partizan (Srbija), Malmo (Švedska), FCSB (Rumunija), Maribor (Slovenija), Hapolen (Beer-Sheva), Rosenborg (Norveška), Apollon (Kipra) i Fehervar (Mađarska).

Zvučna imena protiv kojih mogu igrati Željezničar i Borac još su Olimpija (Slovenija), Lech (Poljska), Aberdeen (Škotska), Servette (Švicarska), Hammarby (Švedska) i CSKA Sofija (Bugarska).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žrijeb prvog pretkola Europa lige na programu je 10. augusta. U ovoj fazi kvalifikacija igrat će se samo jedan meč, a žrijeb će odlučiti ko će biti domaćin. Susreti će se igrati 27. augusta. 

Važno je napomenuti da lista nije konačna jer se čeka još završnica prvenstva u Rumuniji te da će prema svemu sudeći i pobjednik preliminare runde biti nositelj. Listu potencijalnih protivnika Željezničara i Borca pogledajte u tabeli ispod:

APOEL Nicosia
Partizan
FCSB
NK Maribor 
Hapoel Beer-Sheva
Rosenborg BK  
Apollon Limassol    
FC Fehérvár   
Shkendija Tetovo
The New Saints   
Dinamo Minsk  
Lech Poznan 
Aberdeen    
Alashkert FC 
Kairat Almaty  
Zalgiris Vilnius 
AGF Aarhus 
Motherwell 
FC Vaduz    
FK Kukësi 
Valletta FC 
FK Ventspils
Olimpija Ljubljana
Servette FC Genève 
TSC Bačka Topola
Kalju Nomme 
Shakhtior Saligorsk
Hammarby IF  
FC Santa Coloma
FH Hafnarfjardar 
Bodø/Glimt  
Progrès Niederkorn
FK Riteriai  
CSKA Sofia  
Sutjeska Nikšić
Honvéd Budapest 
Maccabi Haifa 
Beitar Jerusalem 
Ordabasy Shymkent
Neftchi Baku  
Shamrock Rovers   
Kesla FK  
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Riteria i Santa Coloma po mjeri
3 0
Fareus1921
Da je Fehervar izvuc
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije