"Nema namještanja, idemo na pobjedu!"
"Zmajevi" žele pobjedom završiti sezonu

Zvijezda dočekuje Orašje

"Nema namještanja, idemo na pobjedu!"

Edmir Škorić

Utakmica koja možda poprima i najviše pažnje svih poznanika bh. fudbala je, dakako, ona u Gradačcu. Domaća Zvijezda će, u zavisnosti od rezultata u Modriči, odlučivati o novom prvoligašu.

Još od pobjede Orašja u Posušju (1:2) počele su kružiti priče da će Orašje opstati u Premijer ligi, no njihove snove je, bar nakratko, srušio zenički Čelik kada ih je na "Bilinom Polju" savladao rezultatom 1:0. Gradačačka Zvijezda je prošlo kolo gostovala kod Veleža, gdje su Mostarci pobjedom od 5:3 ostali u utrci za ostanak u Premijer ligi BiH. "Labudovi" u Gradačac sutra dolaze pod velikim imperativom pobjede. Sigurno je da će igrači Orašja dati i posljednji atom snage i pokušati pobjedom, naravno ukoliko bi Velež bio poražen u Modriči, ostati u eliti.

Mnogi "krivca" za eventualno ispadanje Orašja, odnosno Veleža, vide u klubu sa "Banja Ilidže". Dok u gradu Zmaja od Bosne žele pošteno završiti prvenstvo, drugi misle o mogućem "prepuštanju" bodova "labudovima" u sutrašnjem meču. Igrali su "zmajevi" na stadionu "Goal" nekoliko prvih kola, obzirom da je "Banja Ilidža" bila u izgradnji, no to nije razlog da prepuste bodove gostima. Takvog mišljenja je i trener Ratko Ninković, koji je u par navrata izjavio da ga nikakve špekulacije ne zanimaju, te da klub sutra igra kao i sve dosadašnje utkamice, s ciljem da pobijede.

"Siguran sam u našu pobjedu, u Orašju smo u prvom dijelu sezone došli do boda, mada smo bili bolji, ne vidim razlog zašto bi sutra iznevjerili svoje navijače", izjava je Srđana Savića, jednog od standardnih igrača gradačačkog kluba.

"Budite uvjereni da će svaki igrač pružiti maksimum i posljednje atome snage utrošiti da dođemo do bodova. Posebno se to odnosi na nas mlade jer naša nogometna karijera vezana je za Orašje. Ne smijemo se opterećivati utakmicom u Modriči, moramo igrati ofanzivno da što prije postignemo pogodak. Vjerujem da će Modriča odigrati pošteno do kraja, znamo da su jači od Veleža i uz našu pobjedu, njihov trijumf nas ostavlja u ligi", izjavio je Anto Živković, napadač "labudova" za službenu stranicu kluba.

U timu Zvijezde po svemu sudeći neće biti Admira Hamzića i Elvisa Ćorića, koji treniraju smanjenim intezitetom i mala je mogućnost da zaigraju u sutrašnjem meču. S druge strane, trener gostiju napokon će moći računati na svog najboljeg igrača, Ivu Pejića, koji je još nedovoljno oporavljen, ali će istrčati na travnjak stadiona "Banja Ilidža" kako bi pomogao svom timu da dođe do velikog rezultata.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti