Nema novca dok ima nasilja
Kako će reagovati klubovi ?

Pravi potez grčke vlade

Nema novca dok ima nasilja

M. Maksimović

Grčka vlada privremeno je ukinula sve donacije, sponzorstva i financijske olakšice za grčke profesionalne fudbalske klubove sve dok klubovi i Savez ne učine sve kako bi zaustavili navijačke nerede na stadionima.

Državni sekretar za sport Panagiotis Bitsaxis izjavio je u ponedjeljak kako Grci više ne mogu trpiti nasilje na  stadionima, a pogotovu ga neće uzdržavati novcem poreznih obveznika. Vlada je izrazila zgražanje scenama nasilja na utakmici Kupa između Kavale i solunskog Arisa, kada u velikoj tučnjavi na tribinama samo čudom nitko nije poginuo. Navijači Arisa nisu ni smjeli biti na tribinama
jer su imali zabranu odlaska na gostujuće utakmice.
Ovaj potez vlade svakako može pogoditi večinu klubova u Grčkoj,  jer na ovaj način ostaju bez novca od državne lutrije, od koje grčki prvoligaši dobivaju više od 40 miliona eura godišnje. Državni sekretar  je naglasio da suspenzija financiranja ne vrijedi za državnu reprezentaciju koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.