Nema više Nedveda i Poborskog ali tu su neki novi klinci

Ogroman je posao iza njih

Nema više Nedveda i Poborskog ali tu su neki novi klinci

Malo ko je očekivao od Češke Republike ovo što su izabranici Pavela Vrbe pokazali u kvalifikacijama do sada. Vjerovatno ni najveći optimisti među navijačima ove reprezentacije nisu imali smjelosti prognozirati devet bodova iz uvodne tri utakmice, a upravo se to dogodilo.

Nema tu više Kollera, Rosickog, Nedveda a ni Poborskog ali su neke nove face sazrele da povuku ovu reprezentaciju ka visinama i povratku na staze stare slave. Dockal, Pilar, Lafata, Darida i mnogi drugi predvođeni Cechom krupnim koracima grabe ka Evropskom prvenstvu i već su najteži dio posla ostavili iza sebe.

Nakon što je u prvom kolu iznenađujuće savladana trećeplasirana reprezentacija sa Mundijala Holandija (2:1), sljedeće kolo im je donijelo gostovanje u Istanbulu i novu pobjedu protiv Turske, ponovo istim rezultatom. Na gostovanje u daleki Kazahstan malo reprezentacija može otići sa sigurna tri boda u mislima, ali su se Česi danas lako obračunali sa selekcijom domaćina i zabilježili pobjedu rezultatom 4:2. 

Ni težak raspored nije omeo talentovanu generaciju Češke da ubilježi uvodne tri pobjede i zavlada vrhom tabele zajedno sa velikom senzacijom Islandom ispred Holandije i Turske. .

I slobodno možemo reći da su Česi sada prvi favorit grupe jer su u vrlo jakoj konurekciji uz nezgodan raspored stigli do bitnih devet bodova na otvaranju. Propustili su Mundijal, ali Euro nakon ovoga ne bi smjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije