Nemanja Bilbija najbolji
Tim 6. kola Premijer lige BiH

Tim kola Premijer lige

Nemanja Bilbija najbolji

Borac je iskoristio kiks Veleža i pobjedom nad Zrinjskim u derbiju kola ponovo zasjeo na čelo Premijer lige. Najbolji igrač Borca ponovo je bio Nemanja Bilbija, a raduje i povratak Čelika koji je donio bod s teškog gostovanja u Mostaru. Ovo kolo obilježio je povratak Nermina Hadžiahmetovića u naš nogomet. Čovjek koji ima tri osvojene titule prvaka s Čelikom vratio se u Premijer ligu nakon niza godina provedenih u inostranstvu.

Tim kola

Luka Bilobrk

Golman Čelika je bio nesavladiv za napadače Veleža. On je najzaslužniji što Velež nije upisao novu pobjedu na svom terenu. Igre Bilobrka i Isakovića daju nadu navijačima Čelika u bolje igre zeničkog kluba.

Stojan  Vranješ

Igrač Borca je ponovo odigrao odličnu utakmicu, a ovaj put se uspio upisati i u listu strijelaca. Jedan od najboljih igrača Borca u ovoj sezoni igra u vrhunskoj formi. Uz Bilbiju i Ljubojevića ponajbolji igrač banjalučkog prvoligaša ove sezone.

Sedin Torlak

Mladi štoper Sarajeva odigrao je još jednu dobru partiju u pobjedi bordo tima. Iako vrlo mlad Torlak je trenutno jedan od najboljih štopera Premijer lige. U posljednje vrijeme se sve češće spominje i u kontekstu reprezentacije, što, nastavi li ovako igrati, neće biti nikakvo iznenađenje. 

Aladin Isaković

Po drugi put izborio mjesto u timu kola. Odlični mladi štoper Čelika bio je neprelazna prepreka za napadače Veleža u Vrapčićima.

Elmir Kuduzović

Igrač koji je donedavno bio na izlaznim vratima Tušnja ipak je odlučio ostati u tuzlanskom ligašu. Bivši lijevi bočni Željezničara je odigrao vrlo dobro u utakmici protiv Zvijezde i svojim golom odlučio pobjednika kantonalnog derbija.

Almir Pliska

Mladi vezista Sarajeva bio je jedan od najboljih igrača u pobjedi svog tima. Vrlo pokretljiv po desnoj strani i koristan u svim fazama, kako u napadu tako i odbrani.

Goran Bušić

Svojim golom Bušić je donio pobjedu Rudaru nad Slavijom. Bušić je bio najbolji igrač, ne baš toliko kvalitetne utakmice u kojoj je njegov Rudar uspio zabilježiti drugui ovosezonsku pobjedu.

Miloš Vidović

Vezista Olimpika srušio je sve nade igrača Leotara da mogu ostati neporaženi na gostovanju kod Olimpika. Prvo ime susreta u Sarajevu, pored pogotka napravio još nekoliko dobrih poteza.

Dalibor Šilić

Kapiten Širokog je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone. Kapitenski je predvodio svoj tim do pobjede u Modriči, i pored odlične igre se upisao u listu strijelaca.

Nemanja Bilbija

Momak koji izgleda impresivno na početku nove sezone. Bez sumnje prvo ime lige u dosadašnjem toku prvenstva. Ponovo je odigrao odličan meč u kojem je dva puta zatresao mrežu Zrinjskog u derbiju kola.

Juan Varea

Argentinac je odigrao svoju najbolju utakmicu od dolaska na Pecaru. Pored gola bio je nezadrživ za odbranu Modriče. Mogao je još postići nekoliko golova, ali je golman Modriče zaustavio njegove pokušaje.

Igrač kola

Nemanja Bilbija

Mladi reprezentativac naše zemlje nastavlja oduševljavati gledatelje na stadionima širom naše zemlje. Ovaj put je njegovoj odličnoj izvedbi svjedočilo 11. 000 navijača na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Trener kola

Toni Karačić

Mladi trener je dugo godina bio pomoćnik mnogim trenerima u Širokom i konačno je dočekao svojih pet minuta. Odlično je posložio tim u reprezentativnoj stanci i donio tri velika boda s teškog gostovanja u Modriči.

Junak kola

Alen Škoro

Nekada najveća nada našeg nogometa dobio je još jednu tešku bitku s povredama. Nakon odležane povrede već u svom prvom kontaktu s loptom postigao je pogodak i podsjetio na dane kada je igrao za Marseille i mladu reprezentaciju naše zemlje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.