Miljanovića zatekli pitanjem na press konferenciji: "Škakljivo je, ali to je demokratija"

Uoči derbija na Koševu

Miljanovića zatekli pitanjem na press konferenciji: "Škakljivo je, ali to je demokratija"

Edmir Škorić

Trener Borca Nemanja Miljanović najavio je derbi sa Sarajevom koji se igra u subotu od 13 sati.

Utakmica Borca i Veleža u 21. kolu Premijer lige izazvala je dosta negativnih reakcija, naročito Mostaraca zbog suđenja Mirze Kazlagića i njegovih pomoćnika, ali nije to prvi put da se protivnici žale na suđenje nakon utakmica s Banjalučanima.

Jedno od pitanja novinara na danas održanoj presici glasilo je: "Zašto se priča o suđenju, a ne o dobrim igrama i trijumfima Borca?". Miljanović je dao svoj odgovor, uglavnom diplomatski, ne zalazeći u suštinu problema.

"Škakljivo pitanje. Hajde da se mi bavimo našim dijelom posla. Mi uvijek analiziramo ono što je dobro, što je manje dobro, što mislimo da je pravilno, nepravilno i to držimo unutar kuće. Ove tri utakmice smo odigrali kvalitetno i ne bih rekao da je ijedna pobjeda, što se tiče igračkog zalaganja i znanja na terenu, dovedena u pitanje. E sad, svako ima pravo na svoje mišljljenje. Demokratija je kod nas, ali još jednom, mi se bavimo našim stvarima i analize držimo unutar kuće", istakao je Miljanović.

On je također kazao da ne razmišlja o trećem dijelu sezone, već da je sav fokus na gostovanju na Koševu, a nakon toga važan revanš četvrtfinala Kupa BiH.

"Imamo i jako bitnu utakmicu u srijedu protiv Tuzle City, koja će biti otvorena a nama je mnogo važno da prođemo u polufinale Kupa BiH. I mi smo u stresu, idemo iz utakmice u utakmicu i gledamo da što to bolje odradimo. Ako protivnik zasluži pobjedu, čestitaćemo, ali važno je da mi svoj dio posla uradimo kako treba i napustimo teren podignute glave. To je naš prevashodni cilj".

Eventualnom pobjedom Borac bi napravio veliki korak ka plasmanu u Evropu, dok bi se Sarajevo našlo u veoma teškoj poziciji pred odlučujući dio šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 21. kola Borac je treći sa 36, a Sarajevo četvrto sa 31 bodom. Borac ima sve pobjede od nastavka sezone i nije primio nijedan gol u tri meča (računajući i Kup) te je dao ukupno šest golova.

Sarajevo je pobjedom nad Leotarom u Trebinju otvorilo drugi dio sezone, pa je uslijedila pobjeda nad Slobodom od 2:0 u Kupu, da bi onda stigao hladan tuš i 2:0 poraz od gradskog rivala Željezničara na Grbavici.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Za njega su sva pitanja škakljiva zato što nema odgovor. Neću reci da je priglup - nek to neko drugi kaže.
6 1
1601834469
Borac je ove godine druga ekipa u ligi…. Nek se ljuti ko koliko hoce
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti