Nemanja Supić povrijedio zglob
Supić je nakon samo jedne utakmice postao ljubimac bh. navijača

Na današnjem treningu Javora

Nemanja Supić povrijedio zglob

Nemanja Supić, čuvar mreže srbijanskog superligaša Javora iz Ivanjice, koji je u Genku protiv Belgije debitovao za naš nacionalni tim i već tada postao miljenik armije bh. navijača, povrijedio se na današnem treningu i upitan je njegov nastup u susretu 24. kola Jelen Superlige Srbije.

Javor će u srijedu gostovati u Kruševcu kod Napretka, ali je neizvjesno da li će sa ekipom putovati i naš reprezentativac. Naime, na današnjem treningu prilikom doskoka, Supić je povrijedio skočni zglob i njegov nastup je trenutno pod znakom pitanja.

Bh. čuvaru mreže prva pomoć je ukazana odmah na licu mjesta, a nakon toga obavljeni su i daljnje pretrage. Prema prvim informacijama nije riječ o ozbiljnijom povredi, a ukoliko „preskoči“ gostovanje u Kruševcu, trebao bi biti spreman za susret 25. kola kojeg će Javor odigrati predstojećeg vikenda na domaćem terenu protiv Čukaričkog.  

Podsjetimo, Supić nije branio ni protekle subote u remiju sa Radom (1:1), obzirom da je pauzirao zbog kartona. Javor nakon 23. kola zauzima četvrtu poziciju sa 36 bodova, šest manje od Crvene zvezde i Vojvodine, ekipa koje dijele drugu poziciju, a četiri više od potoplasiranog Borca iz Čačka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.