Bh. fudbaler Bjelici donosi milione

Transfer je vrlo izgledan

Bh. fudbaler Bjelici donosi milione

A. Čaušević

Mladi reprezentativac BiH bi na ljeto mogao napuniti kasu Osijeka. 

Osijek se već nekoliko godina nalazi u vrhu hrvatskog fudbalu, a pod vodstvom Nenada Bjelice Slavonci se nadaju prvoj tituli prvaka Hrvatske.

U gradu na Dravi pažljivo prate i dešavanja u Seriji A pošto bi im mladi bh. reprezentativac mogao donijeti višemilionsku zaradu.

Naime, defanzivac Adrian Leon Barišić je sa ekipom Frosineonea ušao u zonu koja garantuje razigravanje za ulazak u Seriju A.

U slučaju da Frosinone izbori plasman u elitu bit će aktiviran obavezni otkup Barišića koji iznosi 2.5 miliona eura što svakako predstavlja odličnu cifru.

Od dolaska u Frosinone u januaru 20-godišnji defanzivac je postao standardan uz osam nastupa te jedan postignut gol.

Inčae, u Osijeku se nadaju da će i Monza do plasmana u Seriju A jer bi u tom slučaju dobili dodatnih miliona eura za Mirka Marića.

Marić je prije nekoliko godina igrao odlično u Premijer ligi BiH, a prošao je i omladinske selekcije reprezentacije BiH, da bi se zatim odlučio za Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi