Nene drugo pojačanje PSG-a

Nene drugo pojačanje PSG-a

Edmir Škorić

Nakom Mathieu Bodmera, redove PSG-a pojačao je i 28-godišnji Brazilac Nene, koji je ranije igrao za Monaco.

Parižani su prošlu sezonu završili tek na 13. mjestu francuskog prvenstva, pa trener Antoine Kombouare nastoji pojačati momčad u ljetnom prelaznom roku, kako bi PSG naredne sezone bio konkurentan.

Drugo klupsko pojačanje je Brazilac Nene, koji je na Park Prinčeva stigao iz Monaca.

28-godišnjak je karijeru započeo u Paulisti gdje je igrao za Palmeiras, Santos, potom igrao u španskoj Mallorci, Alavesu, Celti iz Viga, a u Monaco stigao u ljeto 2007. godine.

Prije dvije sezone su ga čelnici Monaca poslali na posudbu u Espanyol, a u Kneževinu se vratio prošlog ljeta, te je postigao 14 golova u 34 odigrane utakmice.

Nene je, dakle, drugo pojačanja Parižana. Prethodno je ugovor sa PSG-om potpisao stoper Mathieu Bodmer, koji je ranije igrao za Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti