Neočekivan poraz St. Paulija

2. Bundesliga, 9. kolo

Neočekivan poraz St. Paulija

Edmir Škorić

U Njemačkoj je večeras odigrano tri susreta 9. kola 2. Bundeslige. Uvjerljive pobjede ostvarili su Paderborn i Aue, dok je u Frankfurtu susret FSV-a i Braunschweiga završen podjelom bodova.

Padeborn je nastavio s dobrim igrama, pa je na Energieteam Areni s 4:1 savladao Ingolstadt. Thomas Bertels doveo ih je u vodstvo već u 20. minuti, a ubrzo nakon toga Alban Meha, nogometaš iz Kosova, je povisio na 2.0. U 61. minuti Markus Krosche rješava sve dileme oko pobjednika. Jedini gol za goste postigao je David Pisot u 75. minuti, prije nego li je u finišu Proschwitz postavio konačnih 4:1.

Siguran je bio i Erzgebirge Aue, savladavši u Hamburgu St. Pauli s 3:2. Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo preko Mariusa Ebbersa u 20. minuti, ali je posljednjih pola sata bilo kobno za njih. Prvo je Roony Konig poravnao rezultat, onda je samo devet minuta kasnije, u 69. minuti, Tobias Kembe doveo goste u prvo vodstvo, a trijumf je ovjerio rezervista Mike Konnecke u 84. minuti. Tračak nade domaćinu donosi Saglik golom u 90. minuti, no promjena više nije bilo.

St. Pauliju je ovo drugi poraz, no i dalje ostaju pri samom vrhu tabele sa 19 bodova. Aue sada ima 10 bodova.

U Frankfurtu su domaći FSV i Braunschweig podijelili bodove. U 77. minuti Frankfurt stiže u vodstvo preko Chrisantusa, a u samoj završnici rezervista Merkle, koji je u igru ušao četiri minute prije postignutog gola, spasio je svoj tim poraza.


2. Bundesliga, 9. kolo:

Frankfurt - Braunschweig 1:1 (Chrisantus 77/ Merkel 88)
Paderborn - Ingolstadt 4:1 (Bertels 20, Meha 34, Krosche 61, Proschwitz 89/ Pisot 75)
St. Pauli - Aue 2:3 (Ebbers 20, Saglik 90/ Konig 60, Kempe 69, Konnecke 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.