Neopisivo je zabiti gol u dresu voljenog tima
Nakon prvijenca Bačinović je odmah iskazao ljubav klubu za koji navija od malih nogu

Veznjak Palerma, Armin Bačinović za SportSport.ba

Neopisivo je zabiti gol u dresu voljenog tima

Bosanac koji nastupa za reprezentaciju Slovenije, Armin Bačinović u razgovoru za naš portal govorio je o igrama njegovog kluba Palerma, te prvijencu koji je postigao u pretprošlom kolu protiv Bologne.

Palermo se nalazi na solidnom sedmom mjestu Serije A, te za sada ima realne šanse za plasman u Europu naredne sezone. U prošlom kolu su prosuli bodove na gostovanju kod Udinesea, a Armin Bačinović smatra kako to moraju nadoknaditi u narednom kolu protiv Lazia koji se nalazi u sjajnoj formi, te zauzima prvo mjesto na tabeli.

"Za sada igramo vrlo dobro. Desio se loš dan u Udinama gdje smo izgubili, ali sve to moramo da vratimo u narednom kolu protiv Lazia", kaže 21-godišnj veznjak Palerma za SportSport.ba, te dodaje:

"Moramo dati sve od sebe. Kada igramo kod kuće mislim da može pasti i Lazio koji je u odličnoj formi."

Reprezentativac Slovenije se ustalio u prvom timu odmah po dolasku na Siciliju, a u pretprošlom kolu je postigao i svoj prvijenac protiv Bologne.

"Nisam ovo očekivao, iako sam bio uvjeren u svoje kvalitete. Moram nastaviti sa ovakvim igrama i nadam se da ću svaku utakmicu biti sve bolji. Prvijenac je za mene bio nešto posebno. Nikada nisam mislio da ću postići gol u Seriji A, pogotovo za klub za koji navijam od malih nogu, za moj klub Palermo."

Iz prvog tima je izbacio jednog vrlo iskusnog igrača koji ima mnogo odigranih utakmica u Seriji A, Fabija Liveranija, a Armin kaže kako s njim ima odlične odnose.

"Liverani je odličan igrač, od njega mogu puno naučiti na treninzima. To što sam ga istisnuo iz prvog tima nije pokvarilo naše odnose. Svi saigrači su fantastični i pomažemo jedni drugima."

U paketu je došao na Siciliju sa još jednim reprezentativcem Slovenije bosanskih korjena, Josipom Iličićem, te ističe kako se odlično slažu na i van terena.

"Puno nam je lakše jer imamo jedan drugog kako na, tako i van terena. Učenje jezika ide na bolje, svaki dan se po nešto nauči", rekao je za kraj za najčitaniji portal u regionu, 21-godišnji Armin Bačinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.