'Neprijateljski nastrojeni' Ibra potopio i Brest

PSG u šesnaestini finala Kupa

'Neprijateljski nastrojeni' Ibra potopio i Brest

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a uvjerljivo su, rezultatom 5:2, slavili u Brestu i tako izborili šesnaestinu finala Francuskog kupa.

Aktuelni francuski prvak je bez problema odradio gostovanje na Francis-Le Ble stadionu u Brestu kod istoimene 15-plasirane momčadi druge lige. 

Izabranici Laurenta Blanca su deklasirali Brest sa 5:1, a junak je bio Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je u prvih 45 minuta postigao hat-trick, a posebno vrijedi više puta pogledati prvi pogodak... Zabijali su za PSG još Thiago Motta i Ezequiel Lavezzi.

Vodeći gol za Brest postigao je Benoit Lesoimier, makar bio strijelac u 33. minuti za 1:2, što je izgledalo kao pogodak nade za domaće, a kasnije će se ispostaviti da su gosti ipak prevelik zalogaj za njih. I Ayite je u 90. zatresao mrežu gostiju, pa je završeno 2:5.

U šesnaestini finala će Parižani ugostiti Montpellier, a taj meč na programu je 22. januara ove godine.

Francuski kup:
Brest - PSG 2:5 (Lesoimier 33, Ayite 90/ Ibrahimović 10, 39, 42, Motta 15, Lavezzi 46)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.