Nepromišljen potez Prcića, Rennes iščupao bod

Liga 1

Nepromišljen potez Prcića, Rennes iščupao bod

E. Škorić

Potencijalni bh. reprezentativac Sanjin Prcić nije se proslavio u remiju njegovog Rennesa i Guingampa (1:1).

Rennes je na teškom gostovanju osvojio bod, a Prcić je zaradio drugi žuti karton na isteku prvog dijela, pa je njegov tim u nastavku bio oslabljen. On je zaustavio faulom jednu kontru domaćih, a kako je već imao jednu javnu opomenu, morao je pod tuš prije vremena.

Unatoč tome, Rennes je golom Gourcuffa osvojio bod i trenutno je sedmoplasirana ekipa prvenstva, dok je Guingamp na sjajnom petom mjestu sa 31 bodom.

Od ostalih rezultata, recimo da je Diabate s dva gola donio Metzu 2:0 pobjedu nad Montpellierom, dok je Bordeaux s 1:0 savladao Toulouse uz gol Vade iz prve minute, a Malcolm je u 75. minuti promašio penal za Bordeaux. Kod gostiju je u 43. minuti direktan crveni karton dobio Bodiger. U duelu Dijona i Lillea mreže su mirovale.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi