Neredi u Trnavi, navijač Sarajeva ozlijeđen
Navijači Spartaka za vrijeme utakmice

Crna mrlja evropskog uspjeha

Neredi u Trnavi, navijač Sarajeva ozlijeđen

Edmir Škorić

Prije početka fudbalskog dvoboja Spartaka i Sarajeva došlo je do nemilih scena. Naime, domaći navijači i navijači Sarajeva popularne Horde Zla sukobili su se na ulici, a na kraju je 100 policajaca moralo intervenisati.

Kako smo i navikli, ponovo su navijački neredi obilježili jedan veliki uspjeh našeg predstavnika u Evropskom takmičenju. Ekipa Sarajeva remizirala je sa Spartakom iz Trnave rezultatom 1:1, te tako prošla u treće pretkolo, no nažalost nije bilo sve kako bi trebalo biti.

Prije samog početka utakmice u jednoj manjoj ulici u Trnavi, sukobili su se navijači Spartaka i Sarajeva. Prema izvještajima koji stižu iz Slovačke, 150 pripadnika Hordi Zla koji su u Slovačku stigli sa dvospratnim autobusom napali su domaće pristalice.

"Navijač FK Sarajeva pretrpio je ozljede glave. Vjerovatno se to dogodilo nakon što je neko bacio staklenu bocu. Nesretni navijač prebačen je u trnavsku bolnicu", istakao je Martiny Kredatusov, šef policije.

Policija je, s ciljem da zaustavi sukobe, bila primorna koristiti se svim dozvoljenim sredstvima, no situacija se kasnije smirila. Ulica Kollarova bila je 15-ak minuta zatvorena, a sve ovo, kako navode slovački mediji, popratilo je oko 100 specijalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.