Šokantan snimak s finala pregledalo je više od 11 miliona ljudi

Nemile scene u Londonu

Šokantan snimak s finala pregledalo je više od 11 miliona ljudi

E. Škorić

Objavljena je šokantna snimka tučnjave na stadionu Wembleyj tokom finala Eura između Engleske i Italije.

Nekoliko stotina navijača provalilo je na stadion Wembley bez ulaznica, a osiguranje je imalo ogromnih problema u pokušaju da ih zaustavi, odnosno vrati sa stadiona. Drugi navijači su pak pokušali da smire situaciju i da pomognu zaštitarima, no onda je nastao potpuni haos.

Na društvenim mrežama objavljen je video koji prikazuje kako navijači bez ulaznica pokušavaju doći do stadiona. Jedan od njih bio je mladić kojeg su opkolili drugi civili, srušili ga na zemlju, a zatim nogama šutirali u glavu.

Policija je već najavila da će tražiti ljude sa snimke koju je već pregledalo više od 11 miliona ljudi.

"Razbojništvo. Svako ko nekoga udari nogom u glavu trebao bi biti optužen za ubistvo", piše Sky Sports, citirajući jednog od fanova.

Napadu engleskih navijača na Wembleyju prethodila je čitava hrpa skandaloznog ponašanja na londonskim ulicama. Snimke dostupne na društvenim mrežama, između ostalog, pokazuju kako su engleski navijači spalili italijansku zastavu. Navijači ruše grad, pale vatru, pa čak i potpuno goli trče ulicama.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Englezi su na kraju ostali razočarani, pošto je Italija slavila na penale i stigla do naslova Evropskog prvenstva.

[twitter]https://twitter.com/KyleJGlen/status/1414294866704617486[/twitter]

Top Komentari

Geneve
Vidi debelih smrdljivih engleza, ko i srbi hrabri samo kad su u grupi.
9 1
BogatiDijasporac
I nalete na Ruse ili Poljake i shvate da su pi.de :)))
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi