Trener Metalleghea nakon Olimpica

Neretljak: Ružno je kada igrač i trener nemaju pritiska

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea posljednji sudijski zvižduk Elvisa Mujića na Otoci su dočekali pognutih glava.

Fenjeraš sa Otoke je savladao Jajčane, te im zadao glavobolje pred naredne utakmice, iako se činilo da je situacija kada je opstanak u pitanju davno riješena. Trener Metalleghea Mato Neretljak s pravom nije mogao biti zadovoljan onim što su danas prikazali njegovi izabranici.

"Mislim da je Olimpik zaslužio pobjedu, pogotovo su bolji bili u prvom poluvremenu, a mi smo bili spori. Igrali su onako kako ja želim da igra moja momčad i čestitam kolegi na pobjedi, te želim sve najbolje. Imali smo i mi par šansi, ali nije ušlo i ovo je jedna izgubljena bitka. Ima još dugo do kraja, za četiri dana nas očekuje teška utakmica i iz nje moramo izvući maksimum", kazao je Neretljak.

Neretljak je istaknuo jedan dio svog tima koji je po njemu posebno zakazao danas.

"Nisam zadovoljan velikom većinom stvari. Ja sam trener koji gaji agresivnu igru, igru iz kratkih pasova, ali Olimpik je igrao dobro i nije nam to dopustio. Naši vezni igrači nisu preuzeli rizik, oni koji moraju i koji znam da mogu, te imamo sada tri dana da pokušamo to ispraviti", jasan je bio nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jajčani će u narednom kolu dočekati zenički Čelik, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Čelik je Metallegheu prišao na pet bodova i sigurno da tim iz Jajca sada ima mali pritisak.

"Ja sam se rodio pod pritiskom i cijeli moj život je pritisak. Ružno je ako igrač i trener nemaju pritiska, jer je ovo profesionalni posao i ko se ne može nositi sa pritiskom ne može biti ni igrač ni trener", dodao je Neretljak na kraju današnje press konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi