Neretljak: Siguran sam da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu

Trener Metalleghea pred Sarajevo

Neretljak: Siguran sam da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu

Samir Mlaćo

U NK Metalleghe vrše posljednje pripreme pred duel 17. kola sa Sarajevom, a ekipa je jučer trenirala na stadionu Pirota, gdje će se i igrati nedjeljni duel. 

U timu iz Jajca vlada veoma pozitivna atmosfera, a sve osim poraza za popularne Kraljeve bio bi uspjeh.

"Očekuje nas jedna teška i zahtijevna utakmica. Sarajevo je jedan od najvećih klubova u BiH i sigurno da ima ulogu favorita. Moja momčad se iz dana u dan sve više diže i svjesni smo što nam znači svaki pozitivan rezultat. Vjerujem u svoju momčad i siguran sam da ćemo odigrati borbenu i kvalitetnu utakmicu",  istakao je na današnjoj press konferenciji Mato Neretljak, trener NK Metalleghe BSI.

Napadač Metalleghea Dženan Durak istakao je svoja očekivanja od nedjeljnog duela sa bordo timom. 

"U Sarajevu smo odigrali odličan meč i slavili sa 2:1. I u prošlom kolu smo pokazali da možemo ravnopravno igrati sa timovima iz gornjeg dijela tabele, no imamo problema u realizaciji. Duel sa Sarajevom je poseban motiv i to su mečevi koje svaki nogometaš voli. Možemo obećati da će svaki od nas koji bude igrao dati svoj maksimum,“ naglasio je Durak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe će protiv Sarajeva biti osljabljeno neigranjem kartoniranih Karađuza i Benovića, a nedostajati će i povrijeđeni Popović i Pezo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi