Bašić: Trener sam fajter, nisam doživio da moja ekipa nije dala 120 posto!

Tuzlaci sutra dočekuju Velež

Bašić: Trener sam fajter, nisam doživio da moja ekipa nije dala 120 posto!

Samir Mlaćo

Nakon neočekivanog poraza od Olimpika na Otoci 3:2, u Tuzli City se okreću sutrašnjem duelu sa Veležom.

Važan je to meč za Tuzlake koji još uvijek vjeruju da mogu se dokopati mjesta koje vodi u Evropu. Na današnjoj press konferenciji govorio je šef struke tog tima Nermin Bašić.

"Imali smo izuzetnu tešku utakmicu na Otoci, kako fizički, tako i psihički. Mislim da smo već u autobusu poslije utakmice se 'vratili' i vidjeli gdje smo bili dobri i loši. Imam respekt prema Veležu, moj kolega Dudić radi odličan posao. To je jako dobra ekipa, lepršava, dinamična... Imamo problema sa sa povredama i kartonima. Rustemović, Kojić, Hasanović neće do kraja biti u kombinaciji, na Hodžića nismo mogli računati posljednje dvije utakmice. Ubiparip je obnovio povredu lista, krpi se dva-tri dana, ne znam da li ćemo ga skrpiti za sutra, vidjet ćemo. Badji je dobio crveni karton na Otoci", kazao je Bašić.

"Prilagodit ćemo igru terenu koji jeste kakav jeste. Želimo obradovati navijače pobjedom i vratiti se na tabeli na mjesto koje nam pripada. Na ovakvim terenima borba i želja su presudni. Nadam se dobroj utakmci i našoj pobjedi".

Ističe da sa igračima ima poseban odnos.

"Imam specijalne odnose sa igračima, nisam nikad doživio da moja ekipa nije dala 120 posto. Na treningu sam jako agresivan i već tada dobijamo tu agresivnost i želju. Klubu možete vratiti borbu, to je broj jedan. Taktika i to dolazi uz to. Meni je to osnovno, ja sam trener fajter. Imamo od prvog dana fenomenalan odnos u svlačionici, momci znaju šta moraju da rade. Moramo nastaviti sa tim, želimo da ovaj klub bude prepoznatljiv po tome".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci su imali mnogo zamjerki na suđenje sa meča na Otoke. Bašić nije htio o tome.

"Žao mi je što smo izgubili tu utakmicu. Pokazali smo dominaciju, stvorili veliki broj prilika, a ljut sam jedino sam na sebe. Gledam naprijed, to je iza nas, arhivirali smo taj meč. Bavimo se sutrašnjom utakmicom", dodao je Bašić koji je na Otoci doživio prvi poraz na klupi Tuzle City.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Izvini Cholo Simeone, nismo te prepoznali.
3 1
Mustafa
Velež će vas sutra otresti ko ponjavu !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi