Zaboravljeni Nermin Zolotić piše prelijepu fudbalsku priču sa svojim klubom: San postaje stvarnost

Idu prema eliti

Zaboravljeni Nermin Zolotić piše prelijepu fudbalsku priču sa svojim klubom: San postaje stvarnost

Haris Zilić

Pomalo zaboravljeni bivši fudbaler Željezničara Nermin Zolotić (28) ima sjajnu sezonu sa svojim timom.

Zolotić je član ekipe Casa Pia koja se takmiči u portugalskoj Ligi 2, a nakon večerašnje utakmice 16. kola Casa Pia je na trećoj poziciji koja na kraju sezone vodi u društvo najboljih, obzirom da je lider Benfica B koja nema pravo nastupa u eliti, tako da bi u tom slučaju treća pozicija vodila direktno u Primeiru, u protivnom vodi u play off.

Ovaj simpatični klub je sa 0:2 savladao Vilafranquense golovima Jote u 33. i Savioura u 71. minuti.

I večeras je naš Nermin Zolotić odigrao cjeli meč za ekipu u kojoj je jedan od nasjtandardnijih fudbalera.

Zolotić je za Casa Pia u ovoj sezoni odigrao ukupno 18 mečeva u svim takmičenjima, od kojih je 14 u prvenstvu, a trener ga je većinom koristio u zadnjoj liniji iako mu je primarna pozicija zadnji vezni.

Casa Pia je prije osam godina bio četvrtoligaš, a najviše sezona u klupskoj historiji proveo je u trećem rangu portugalskog fudbala. U eliti su bile daleke 1939. godine, a riječ je o klubu koji dolazi iz predgrađa Lisabona i ove godine slavi svoj 102. rođendan.

Interesantno da je kapiten tima reprezentativac Malte Zach Muscat, a pored Maltežanina i bh. fudbalera u ekipi su i igrači iz Cape Verdea, Gvineje Bisaju, Albanije, Nigerije, Brazila, Južne Koreje...

Zanimljiva klapa koja bi na kraju sezone mogla ispričati jednu prelijepu fudbalsku priču.

Top Komentari

irnes4
Da nije bilo povrede dok je jos mladji bio ,u petici bi negdje igrao sigurno
4 2
Petraaa
Ako ima 5 eura mjesečno, plafon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi