Nesmotrenim potezom umalo unakazila protivnicu
Nogometašicaa Holandije je imala jako puno sreće

Ko kaže da je ženski nogomet nježan?

Nesmotrenim potezom umalo unakazila protivnicu

S. Pašalić

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene trenutno je u toku utakmica 2. kola grupe E u kojoj se sastaju Holandija i Kamerun.

Rezultat na poluvremenu je 1:1, a oba gola su pala pred kraj poluvremena. Povela je Holandija u 41. minuti, a gol je postigla Miedema.

Samo dvije minute kasnije Kamerun je izjednačio nakon što je Onguene postigla gol za 1:1.

Ipak, ono što je obilježilo prvo poluvrijeme je detalj iz 37. minute kada je igračica Kameruna Ngo Mbeleck pri pokušaju da izbije loptu visoko podignula nogu u zrak i udarila u ruku igračicu Holandije te zaradila žuti karton.

Nogometašica Holandije je je imala jako punu sreće u ovom duelu s obzirom da je malo nedostajalo da je Ngo Mbeleck udari nogom u glavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi