Nespretni golman Stuttgarta i Alario poslali "Apotekare" u četvrtfinale DFB Kupa

Pobjedu slavio i Union Berlin

Nespretni golman Stuttgarta i Alario poslali "Apotekare" u četvrtfinale DFB Kupa

Večeras je na BayAreni u Leverkusenu odigran meč osmine finala DFB Kupa između Bayera i drugoligaša Stuttgarta.

Bayer je uspio slaviti pobjedu od 2:1 na svom terenu i plasirati se u četvrtfinale njemačkog kup takmičenja.

"Apotekari" su dominirali, imali posjed i prilike (Bayeru je poništeno nekoliko golova), ali nisu uspijevali doći do vodstva.

Odolijevao je Stuttgart sve do 71. minute kada golman gostiju u želji da boksuje loptu nakon kornera nespretno istu odbija u vlastitu mrežu i dovodi Bayer u vodstvo od 1:0.

U 83. minuti Bayer stiže do prednosti od 2:0. Ovaj put je strijelac bio Alario koji je jednu odbijenu loptu uz dosta sreće pospremio iza leđa golmana Stuttgarta.

Uspio je Stuttgart dosta brzo uzvratiti pošto je dvije minute kasnije Wamangituka smanjio na 2:1. Ipak, bilo je to sve od Stuttgarta, pa je Bayer upisao pobjedi i proslavio plasman u četvrtfinale DFB Kupa.

U istom terminu kao meč Bayer - Stuttgart je počeo i duel osmine finala između niželigaša Verla i Union Berlina.

Union Berlin je slavio pobjedu od 0:1 zahvaljujući golu Andricha iz 86. minute i prošao u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi