Nesretni Benevento je tu da ruši negativne rekorde

Dvanaesti poraz u nizu

Nesretni Benevento je tu da ruši negativne rekorde

Novi italijanski prvoligaš Benevento od ulaska u Seriju A reda poraz za porazom, što u dobroj mjeri zabavlja sportsku javnost pa je ovaj klub postao i predmet ismijavanja.

Danas je Benevento upisao svoj 12. poraz u isto toliko utakmica čime je izjednačio nevjerovatan rekord star čak 87 godina. 

U ligama petice se do sada samo jednom desilo da jedna ekipa započne sezonu sa 12 vezanih poraza, a do danas je vlasnik tog negativnog rekorda bio Manchester United. Crveni đavoli su u najlošijoj sezoni u bogatoj historiji kluba (1930/31.) također startali sa uvodnih 12 poraza.

Nesretni Benevento ipak ima priliku da se spasi obaranja ovog negativnog rekorda jer u narednom kolu na svom terenu dočekuje Sassuolo. Ukoliko ponovo izgubi, Benevento će postaviti rekord koji će teško biti srušen u dogledno vrijeme.

Benevento nakon 12 kola zauzima ubjedljivo posljednje mjesto na tabeli Serije A sa gol razlikom 5:31 i već sada se može zaključiti da će se ovaj tim vrlo brzo vratiti u drugu ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi