Nesretnu Pro Piacenzu protivnik poštedio u drugom poluvremenu
Ekipa Pro Piacenze nije igrala posljednje tri utakmice jer su igrači ovoga kluba u štrajku, a kako bi izbjegli još veću kaznu na teren su poslali samo osam igrača.

Nevjerovatan poraz gostiju

Nesretnu Pro Piacenzu protivnik poštedio u drugom poluvremenu

Esmer Oštraković

Utakmicu 27. kola Serie C odigrali su Cueno i Pro Piacezna, a domaći su slavili nevjerovatnim rezultatom, 20:0.

Gosti su ovu utakmicu morali početi jer se već ranije dešavalo da propuštaju utakmice, te im je prijetilo izbacivanje iz lige ukoliko ne odigraju utakmicu.

Već nakon prvih 10 minuta igre domaći su vodili sa 4:0. Uvodna dva gola postigao je Defendi, a nakon njega dva gola postiže Kanis. Mreža gostiju mirovala je do 15. minuta a onda su u 15, 16 i 17 minuti viđena još tri gola. Emmausso je povisio na 5:0, minut poslije Defenti postiže svoj treći gol i povećava na 6:0.

Gosti su ponovo krenuli sa centra ali su odmah primili i sedmi pogodak. Svoj treći gol postigao je i Kanis. U 22. minuti rezultat je bio 9:0, a ta dva gola postigao je ponovo Defendi. Tako je on za samo 22. minute igre postigao pet od devet golova svoje ekipe.

Deseti gol viđen je u 24. minuti a postigao ga je Caso. U 30. minuti bilo je 11:0 nakon četvrtog gola Kanisa. Do kraja poluvremena viđeno je još pet golova, a postigli su ih Emmausso, te po dva gola Kanis i De Stefano. Domaći su u drugom poluvremenu povukli ručnu, te su postigli samo četiri gola za konačnih 20:0.

Ekipa Pro Piacenze nije igrala posljednje tri utakmice jer su igrači ovoga kluba u štrajku, a kako bi izbjegli još veću kaznu na teren su poslali samo osam igrača.

Da stvar bude još teža svi ti momci imaju između 16 i 19 godina, a najstariji je kapiten Cirigliano koji je ujedno i trener ekipe na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti