"Nesta i Mihajlović su govorili Inzaghiju: 'Pazi, Stam je tu'"

Legenda se prisjetila dešavanja iz svlačionice

"Nesta i Mihajlović su govorili Inzaghiju: 'Pazi, Stam je tu'"

Legendarni štoper Jaap Stam prisjetio se vremena kada je potpisao za Lazio.

U rimski klub stigao je iz Manchester Uniteda. Upravo je s Crvenim đavolima dvije sezone prije dolaska u Lazio gostovao u Rimu i tom prilikom u jednom duelu slomio nos tadašnjem napadaču nebesko-plavih Simoneu Inzaghiju.

Mnogi mediji pisali su kako je to namjerno uradio i kada je stigao u Lazio pokušali su stvoriti neku vrstu svađe između njih dvojice.

Ipak, to nije djelovalo loše za svlačionicu Lazija jer su se zbog toga zbijale razne šale, a u njima su prednjačili Alessandro Nesta i Siniša Mihajlović.

"Puno se pisalo da sam mu namjerno slomio nos, ali to nije bilo tačno. Bila je to nezgoda, ali priča je već bila pokrenuta. Kada sam došao u Lazio 2001., tamošnji mediji su pokušali da stvore neku svađu između nas. Sjećam se prvih nekoliko dana u svlačionici Siniša Mihajlović i Alessandro Nesta su stalno ismijavali Inzaghija sa ’Pazi, Stam je bio ovdje’. Bilo je zabavno", prisjetio se legendarni holandski štoper.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvrnuo se i na Mihajlovića koji se ovih dana bori s teškom bolešću.

"Uživao sam u Laziju. Uvijek sam izazivao Mihajlovića da poslije treninga pucamo slobodne udarce. Pobijedio je svaki put. Želim mu sve najbolje i da se što prije oporavi od teške bolesti".

Top Komentari

red devil mo
Mislim da se radilo o utakmici evropskog superkupa u Montekarlu. Al mu je uvalio lakat,a ovi im uzeli trofej na kraju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi